środa, 17 czerwca 2015
Ciasteczka owsiano-jabłkowe
Składniki:
- 2 garści rodzynek
- 5 łyżek drobnych płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- 2 kwaśne jabłka
- 1 łyżka oleju
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
2. Do miski wsypujemy płatki, sezam, wiórki, cynamon, rodzinki, dodajemy olej i lekko odciśnięte starte jabłka, dokładnie mieszamy.
3. Formujemy rękoma niewielkie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na ok. 20-25 min.
- 2 garści rodzynek
- 5 łyżek drobnych płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- 2 kwaśne jabłka
- 1 łyżka oleju
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
2. Do miski wsypujemy płatki, sezam, wiórki, cynamon, rodzinki, dodajemy olej i lekko odciśnięte starte jabłka, dokładnie mieszamy.
3. Formujemy rękoma niewielkie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na ok. 20-25 min.
Etykiety:
Ciastka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
takie domowe ciasteczka są najlepsze!
Prześlij komentarz