sobota, 20 czerwca 2015
Kasza jaglana z owocami
Składniki:
- 1 filiżanka kaszy jaglanej
- garść rodzynek
- garść płatków migdałowych
- 1 łyżka masła
- 3 filiżanki mleka ryżowego lub zwykłego
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- owoce (truskawki, borówki, nektarynka itp.)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy, następnie podprażamy ją w garnku, dodajemy masło, mleko i gotujemy do miękkości.
2. Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki, cynamon, płatki migdałowe, sól i połowę owoców, mieszamy.
3. Kaszę wykładamy na talerze, posypujemy pozostałymi owocami.
- 1 filiżanka kaszy jaglanej
- garść rodzynek
- garść płatków migdałowych
- 1 łyżka masła
- 3 filiżanki mleka ryżowego lub zwykłego
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- owoce (truskawki, borówki, nektarynka itp.)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy, następnie podprażamy ją w garnku, dodajemy masło, mleko i gotujemy do miękkości.
2. Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki, cynamon, płatki migdałowe, sól i połowę owoców, mieszamy.
3. Kaszę wykładamy na talerze, posypujemy pozostałymi owocami.
Etykiety:
Kasza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
proste i smaczne śniadanie,takie lubię najbardziej :)
to jeden z moich ulubionych deserów, gdy nie mam ochoty lub czasu na wymyślne i czasochłonne wypieki :)
Smacznie :)
uwielbiam słodką jaglankę na śniadanie! pychooota :)
Prześlij komentarz