niedziela, 22 marca 2015
Placki bananowe na mące jaglanej
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 200g mąki jaglanej
- 2 łyżki brązowego cukru
- ok. 150 ml mleka
- 1 jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy mleko, jajko, banany pokrojone w plasterki i wszystko dokładnie miksujemy (ciasto jest dosyć gęste). Odstawiamy na 10 min.
2. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z czekoladą.
Inspiracja:trawkacytrynowa
- 3 dojrzałe banany
- 200g mąki jaglanej
- 2 łyżki brązowego cukru
- ok. 150 ml mleka
- 1 jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy mleko, jajko, banany pokrojone w plasterki i wszystko dokładnie miksujemy (ciasto jest dosyć gęste). Odstawiamy na 10 min.
2. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z czekoladą.
Inspiracja:trawkacytrynowa
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
pyszne i jakie równe :)
Ale cudownie wyglądają! :)
Ale cudownie wyglądają! :)
Prześlij komentarz