środa, 4 marca 2015
Pasta z rukoli i brokułów
Składniki:
- ok 60g rukoli
- kilka różyczek brokułów
- ok. 100g sera ricotta
- 2 łyżeczki miodu
- sok z 1/2 cytryny
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
1. Brokuł gotujemy, aż lekko zmięknie, następnie przekładamy go do blendera wraz z umytą i osuszoną rukolą.
2. Dodajemy miód, sok z cytryny, musztardę, ricottę i tyle oliwy, aby po zmiksowaniu otrzymać konsystencje pasty. Podajemy z pieczywem.
- ok 60g rukoli
- kilka różyczek brokułów
- ok. 100g sera ricotta
- 2 łyżeczki miodu
- sok z 1/2 cytryny
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
1. Brokuł gotujemy, aż lekko zmięknie, następnie przekładamy go do blendera wraz z umytą i osuszoną rukolą.
2. Dodajemy miód, sok z cytryny, musztardę, ricottę i tyle oliwy, aby po zmiksowaniu otrzymać konsystencje pasty. Podajemy z pieczywem.
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz