poniedziałek, 2 marca 2015

Sałatka z kaszy jaglanej z granatem i mandarynką

Składniki:
- 300g kaszy jaglanej
- 1 granat
- 2 mandarynki wyfiletowane (mogą być z puszki)
- ok. 30g rukoli
- 1 garść płatków migdałowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą (wody dwa razy więcej niż kaszy) i gotujemy ok. 20 min., od czasu do czasu mieszając. Gotową przekładamy do miski.
2. Do miski dodajemy umytą i osuszoną rukolę (kilka listków można zostawić do ozdoby), wyfiletowane mandarynki, ziarna granatu, dokładnie mieszamy z sosem, przygotowanym z oliwy, octu i musztardy. Na końcu przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Sałatkę wykładamy na talerze, posypujemy płatkami migdałowymi i odłożoną rukolą.


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne