niedziela, 1 grudnia 2013

Penne w mięsnym białym sosie

Składniki:
- 1/2 op. makaronu penne
- 20g mięsa mielonego
- 1 mała marchewka
- 20g pieczarek
- 1 szklanka bulionu
- 10g szynki konserwowej
- 3 yżki słodkiej śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
2. Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w szynkę, pieczarki, marchewkę, chwilę smażymy.
3. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy śmietanę, posiekaną pietruszkę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy, mieszamy z sosem i chwilę podgrzewamy przed podaniem.

1 komentarze:

Kasia pisze...

Jestem wielbicielką takich makaronów, lubię je o wiele bardziej niż te z pomidorami :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne