niedziela, 1 grudnia 2013
Penne w mięsnym białym sosie
Składniki:
- 1/2 op. makaronu penne
- 20g mięsa mielonego
- 1 mała marchewka
- 20g pieczarek
- 1 szklanka bulionu
- 10g szynki konserwowej
- 3 yżki słodkiej śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
2. Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w szynkę, pieczarki, marchewkę, chwilę smażymy.
3. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy śmietanę, posiekaną pietruszkę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy, mieszamy z sosem i chwilę podgrzewamy przed podaniem.
- 1/2 op. makaronu penne
- 20g mięsa mielonego
- 1 mała marchewka
- 20g pieczarek
- 1 szklanka bulionu
- 10g szynki konserwowej
- 3 yżki słodkiej śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
2. Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w szynkę, pieczarki, marchewkę, chwilę smażymy.
3. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy śmietanę, posiekaną pietruszkę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy, mieszamy z sosem i chwilę podgrzewamy przed podaniem.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego,
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Jestem wielbicielką takich makaronów, lubię je o wiele bardziej niż te z pomidorami :)
Prześlij komentarz