czwartek, 7 listopada 2013
Zupa szpinakowo-pieczarkowa z serowym tortellini
Składniki:
- 1 cebula
- 1 op. świeżego szpinaku
- 1 op. serowego tortellini
- 500g pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 litr bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy drobniej.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy, wszystko podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy szpinak i gotujemy ok. 20 min.
3. Tortellini gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu, gotowe odcedzamy i wrzucamy do zupy, całość gotujemy jeszcze 10 min.
4. Jogurt mieszamy z mąką, wlewamy do zupy, cały czas mieszając,by nie było grudek, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- 1 cebula
- 1 op. świeżego szpinaku
- 1 op. serowego tortellini
- 500g pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 litr bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy drobniej.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy, wszystko podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy szpinak i gotujemy ok. 20 min.
3. Tortellini gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu, gotowe odcedzamy i wrzucamy do zupy, całość gotujemy jeszcze 10 min.
4. Jogurt mieszamy z mąką, wlewamy do zupy, cały czas mieszając,by nie było grudek, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Bardzo aromatyczna ta zupa. Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Prześlij komentarz