poniedziałek, 4 listopada 2013
Muffinki dyniowo-pomarańczowe
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki mleka
- 1,5 szklanki dyni startej na dużych oczkach
- 1 łyżeczka olejku pomarańczowego
- 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Sposób przygotowania:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem, następnie dodajemy jajka, mleko, olej, olejek.
2.Póżniej dodajemy dynię (lekko odciśniętą z nadmiaru płynu) oraz skórki pomarańczy (można odrobinę zostawić do dekoracji), mieszamy.
3. Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach.
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki mleka
- 1,5 szklanki dyni startej na dużych oczkach
- 1 łyżeczka olejku pomarańczowego
- 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Sposób przygotowania:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem, następnie dodajemy jajka, mleko, olej, olejek.
2.Póżniej dodajemy dynię (lekko odciśniętą z nadmiaru płynu) oraz skórki pomarańczy (można odrobinę zostawić do dekoracji), mieszamy.
3. Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach.
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Ależ smakowicie wyglądają :)
A te papilotki - śliczne :)
Prześlij komentarz