sobota, 12 października 2013

Kukurydziane placki z dyni

Składniki:
- 2 jajka
- 5 łyżek kaszki kukurydzianej
- 5 łyżek mąki pszennej
- 0,5kg dyni (po obraniu)
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- olej
- jogurt naturalny

Sposób przygotowania:
1. Dynię ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do niej mąkę, kaszkę, posiekany czosnek, jajka przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2. Placki smażymy na małej ilości oleju, gotowe wykładamy na talerze, polewamy jogurtem naturalnym.

3 komentarze:

Karmel-itka pisze...

mam mnóstwo dyni! i takie placki zrobię z pewnością.

Marta pisze...

Lubię wszelkie warzywne placki, więc te też mi przypadły do gustu, Chętnie je zrobię :)

Anonimowy pisze...

Robiłam są przepyszne dziękuje za przepisy

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne