poniedziałek, 14 października 2013
Makaron z serem-polskie smaki dzieciństwa
Składniki:
- 250g białego sera
- 1 mała kwaśna śmietana 18%
- cukier
- 250g makaronu świderki
- owoc np. brzoskwinia, nektarynka
Sposób przygotowania:
1. Śmietanę mieszamy z serem, dodajemy cukier według uznania (kto woli wersje słodszą dodaje go dość sporo), całość dokładnie mieszamy.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i łączymy z wcześniej przygotowanym serem. Wykładamy na talerze i ozdabiamy ulubionymi owocami.
- 250g białego sera
- 1 mała kwaśna śmietana 18%
- cukier
- 250g makaronu świderki
- owoc np. brzoskwinia, nektarynka
Sposób przygotowania:
1. Śmietanę mieszamy z serem, dodajemy cukier według uznania (kto woli wersje słodszą dodaje go dość sporo), całość dokładnie mieszamy.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i łączymy z wcześniej przygotowanym serem. Wykładamy na talerze i ozdabiamy ulubionymi owocami.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Oj tak, dobrze pamiętam to danie z dzieciństwa. Przepyszne! :)
Witam :)
Serdecznie zapraszam do udziału w akcji kulinanej: Miody pitne-wróćmy do tradycji!
Miód pitny to wspaniały trunek (idealny na chłodne jesienne i zimowe dni), niestety zapomniany :(
Zachęcam do przygotowania potrawy lub napoju z jego udziałem oraz zgłoszenie do akcji.
Zasady miodem płynącej akcji kulinarnej znajdziesz tu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/miody-pitne-wrocmy-do-tradycji
Pozdrawiam serdecznie :)
Kasia
http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/
dokładnie tak - dzieciństwo <3
Prześlij komentarz