wtorek, 1 stycznia 2013
Korzenne pancakes
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
*dodatkowo
- czekolada
- orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
1. Mleko miksujemy z jajkami i olejem, następnie dodajemy mąkę, przyprawę do piernika, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, sól, cynamon i ponownie miksujemy na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na suchej patelni lub z małą ilością oleju.
3. Gotowe polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy orzechami.
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
*dodatkowo
- czekolada
- orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
1. Mleko miksujemy z jajkami i olejem, następnie dodajemy mąkę, przyprawę do piernika, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, sól, cynamon i ponownie miksujemy na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na suchej patelni lub z małą ilością oleju.
3. Gotowe polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy orzechami.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
10 komentarze:
Obłędne :) Orzechy włoskie i roztopiona czekolada... To jak prawdziwy deser!
jadłabym, jadła :P
Witam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Szana ;-)
napisałam maila :]
Na takie pancakes to bym się skusiła ;D
O pyszności!
Szanowni Państwo!
Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.
Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: www.ebadania.pl/97797035d63e99d8
Dziękuję za poświęcony czas,
Agata Ornafa.
Jak smakowicie wygląda :)
wyglądają przepysznie! próbowałam je kiedyś robić, ale jeszcze ani razu mi nie wyszły :D
Pysznie wygląda! :) Obserwuję.:P
Witam ponownie,
dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w moim sondażu :) Dzięki Waszym 381 ankietom, udało mi
się napisać w zeszłym roku pracę magisterską i obronić ją z wynikiem bardzo dobrym. W tym roku na
podstawie udzielonych przez Was odpowiedzi powstała książka "Blogi kulinarne - pyszna historia
Internetu". Zapraszam wszystkich do lektury! :) http://wydaje.pl/e/blogi-kulinarne-pyszna-historia-internetu
Prześlij komentarz