wtorek, 2 października 2012
Zupa z młodej kapusty
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 główki młodej kapusty
- 100g brązowego ryżu
- kawałek selera
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
- olej
Sposób przygotowania:
1. W garnku posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy ryż, chwilę smażymy, następnie resztę warzyw, wlewamy wywar, gotujemy do miękkości warzyw i ryżu.
2. Pod koniec doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 główki młodej kapusty
- 100g brązowego ryżu
- kawałek selera
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
- olej
Sposób przygotowania:
1. W garnku posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy ryż, chwilę smażymy, następnie resztę warzyw, wlewamy wywar, gotujemy do miękkości warzyw i ryżu.
2. Pod koniec doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Uwielbiam takie zupy. Są przepyszne, a do tego świetnie rozgrzewają. Czego chcieć więcej jesienią? :)
mmm, pychotka :) idealna zupa do ugotowania nad ogniskiem!
http://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolki-wegierskie-c-43_52.html
w kociołku :)
Prześlij komentarz