czwartek, 4 października 2012
Makaron z mielonym mięsem w sosie szpinakowym
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- 1 długi serek topiony pieczarkowy Hochland
- 1 mała cebula
- 4 łyżki mleka
- 500g mięsa mielonego
- przyprawa do gyrosa
- sól i pierz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy szpinak, zmiażdżony czosnek i mleko, smażymy, aż będzie gorący, następnie dodajemy serek topiony, mieszamy. Pozostawiamy na palniku tak długo, aż szpinak zdobędzie konsystencje sosu.
2. Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną cebulkę wraz z mięsem mielonym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i wykładamy na talerze, następnie kładziemy sos szpinakowy i usmażone mięso.
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- 1 długi serek topiony pieczarkowy Hochland
- 1 mała cebula
- 4 łyżki mleka
- 500g mięsa mielonego
- przyprawa do gyrosa
- sól i pierz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy szpinak, zmiażdżony czosnek i mleko, smażymy, aż będzie gorący, następnie dodajemy serek topiony, mieszamy. Pozostawiamy na palniku tak długo, aż szpinak zdobędzie konsystencje sosu.
2. Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną cebulkę wraz z mięsem mielonym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i wykładamy na talerze, następnie kładziemy sos szpinakowy i usmażone mięso.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego,
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Pychota :) Uwielbiam takie połączenia.
Mniam.... :)
Cudo :> Dzięki!
bardzo smaczne :) wlasnie dzisiaj wyprobowalam :)
Szukałam fajnego przepisu i znalazłam, dzięki :)
Pewnie trochę zmodyfikuję i dziś zjem na obiad :)
Prześlij komentarz