sobota, 6 października 2012
Kluski ziemniaczano-marchewkowe
Składniki:
- 0,5kg ziemniaków (po obraniu)
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 10 dag mąki ziemniaczanej
- 10 dag mąki kukurydzianej
- sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchewki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe odcedzamy, ugniatamy i studzimy. Następnie dodajemy mąki, jajka, sól do smaku i szybko ugniatamy, formujemy kulki wielkości małego ziemniaka.
2. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-8 min. (uważać by nie rozgotować).
- 0,5kg ziemniaków (po obraniu)
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 10 dag mąki ziemniaczanej
- 10 dag mąki kukurydzianej
- sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchewki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe odcedzamy, ugniatamy i studzimy. Następnie dodajemy mąki, jajka, sól do smaku i szybko ugniatamy, formujemy kulki wielkości małego ziemniaka.
2. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-8 min. (uważać by nie rozgotować).
Etykiety:
Kluski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz