piątek, 28 września 2012
Smażone serniczki
Składniki:
- 70g mąki pszennej
- 200g twarogu
- 20g cukru
- 2 jajka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ser ucieramy z jajkami, następnie dodajemy cukier i mąkę, dokładnie mieszamy.
2. Łyżką nakładamy ciasto, smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Po usmażeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się oleju. Posypujemy cukrem pudrem.
- 70g mąki pszennej
- 200g twarogu
- 20g cukru
- 2 jajka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ser ucieramy z jajkami, następnie dodajemy cukier i mąkę, dokładnie mieszamy.
2. Łyżką nakładamy ciasto, smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Po usmażeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się oleju. Posypujemy cukrem pudrem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
13 komentarze:
Muszę spróbować - wyglądają obłędnie!!!
Tego to jeszcze nie spotkałam, muszą być ciekawe :)
Ale apetycznie się prezentują :) Uwielbiam takie serkowe placuszki.
Wyglądają obłędnie! Moje serce już jest w kuchni i szuka składników potrzebnych do zrobienia tego cuda :-) Już wiem co dziś na obiad, dziękuję :-) Tego szukałam!
Pozdrawiam serdecznie!
apetyczne bardzo, aż zgłodniałam
ALE PYSZNOŚCI!
u mnie dziś na blogu też serowe placuszki :) są pyszne. i takie proste!
Świetne serniczki! Szybka, pyszna przekąska :)
Marzą mi się placuszki już od jakiegoś czasu. Już wiem jakie zrobię. :-)
Uwielbiam wszelkie placuszki, a takie sernikowe muszą być wyjątkowo pyszne :)
Takie proste a jakie pyszne:)
Smakuje zadymiście... Takie serniczki mają jakąś "swoją" nazwę , gdyż jest to wschodnie danie z części naszych wschodnich terenów, obecnie pod ukraińską okupacją i z białostocczyzny. Nie pamiętam tylko nazwy. Polecam za to gorąco, ponieważ sam zrobiłem i większość również sam zjadłem. hehe
serniczki po ukraińsku syrnyky, PYCHOTKA.
Prześlij komentarz