sobota, 22 września 2012
Placuszki ricotta
Składniki:
- 1/2 szklanka mleka
- 250g sera ricotta
- 2 jajka
- 100g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ricottę miksujemy z żółtkami, mlekiem i cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy na gładką masę. Białka z solą ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
2. Placuszki smażymy na małej ilości oleju na złoty kolor. Podajemy polane miodem.
- 1/2 szklanka mleka
- 250g sera ricotta
- 2 jajka
- 100g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ricottę miksujemy z żółtkami, mlekiem i cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy na gładką masę. Białka z solą ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
2. Placuszki smażymy na małej ilości oleju na złoty kolor. Podajemy polane miodem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
zrobiłam kiedyś i były przepyszne!
śliczne :)
Cudowne! z ricotta są takie delikatne :)
Uwielbiam, po prostu je uwielbiam. :) Obficie polane miodem najlepsze.
porywam kilka na jutrzejsze śniadanko!
Prześlij komentarz