czwartek, 20 września 2012
Chutney z dyni
Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka octu jabłkowego
- 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 10 goździków
- szczypta chili
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
1. Ocet zagotowujemy z cukrem, następnie dodajemy imbir, cynamon, goździki, chili, chwile gotujemy.
2. Do zalewy dodajemy dynię i gotujemy, aż będzie szklista. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
3. Gotową dynie przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 5 min.
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka octu jabłkowego
- 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 10 goździków
- szczypta chili
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
1. Ocet zagotowujemy z cukrem, następnie dodajemy imbir, cynamon, goździki, chili, chwile gotujemy.
2. Do zalewy dodajemy dynię i gotujemy, aż będzie szklista. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
3. Gotową dynie przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 5 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Nigdy nie jadłam chutney, czy to z dyni, czy z czegokolwiek innego. Ciekawa jestem, jak smakuje.
pyszne mniam mniam
dziś robiłam, zmieniłam troszkę proporcje pół szklaNKI OCTU I PÓŁTOREJ WODY
NAPRAWDĘ POLECAM
Prześlij komentarz