wtorek, 18 września 2012
Kanapka z serkiem, szynką i konfiturą
Składniki:
- 1 bagietka
- konfitura z fig lub borówek
- 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 1 opakowanie serka kremowego
- dowolna sałata
- świeży tymianek
Sposób przygotowania:
1. Świeży tymianek siekamy, mieszamy z serkiem. Bagietkę kroimy na cztery części, a te następnie wzdłuż. Jedną część smarujemy serkiem, drugą konfiturą.
2. Na połówce z konfiturą układamy listki sałaty, następnie szynki i przykrywamy górą posmarowaną serkiem, lekko dociskamy.
- 1 bagietka
- konfitura z fig lub borówek
- 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 1 opakowanie serka kremowego
- dowolna sałata
- świeży tymianek
Sposób przygotowania:
1. Świeży tymianek siekamy, mieszamy z serkiem. Bagietkę kroimy na cztery części, a te następnie wzdłuż. Jedną część smarujemy serkiem, drugą konfiturą.
2. Na połówce z konfiturą układamy listki sałaty, następnie szynki i przykrywamy górą posmarowaną serkiem, lekko dociskamy.
Etykiety:
Kanapki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
To nie taka zwykła kanapka, z chęcią zabrałabym taką do pracy
Szynka i konfitura? No nieźle :) Nigdy nie próbowałam.
Prześlij komentarz