niedziela, 25 marca 2012

Pomarańczowo-morelowa kaszka

Składniki:
- 5 łyżek kaszy manny
- 450ml mleka
- 1 duża pomarańcza
- 1 łyżeczka cykru
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 100g suszonych moreli
- 2 krople aromatu pomarańczowego

Sposób przygotowania:
1. Do mleka dodajemy wyciśnięty sok z pomarańczy, aromat pomarańczowy, cukry, wstawiamy na palnik. Gdy zacznie się gotować wsypujemy kaszkę, mieszamy na wolnym ogniu.
2.Kiedy będzie gęstnieć dodajemy posiekane morele, gotujemy i mieszamy, aż całkowicie zgęstnieje. Pozostawiamy na chwilę, by kaszka wsiąkła dokładnie płyn.
3. Następnie przekładamy do pucharków, można posypać startą skórką pomarańczy.

3 komentarze:

Dusia pisze...

o idealna na śniadanko.

Dominika pisze...

najlepsza kaszka :-)

Aurora pisze...

Och na taki wiok już chcę by było rano i pora na śniadanie :D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne