wtorek, 31 stycznia 2012
Krem z pieczarek
Składniki:
- 1 cebula
- 1 marchew
- 2 ziemniaki
- 30 dag pieczarek
- 1 korzeń pietruszki
- 1/4 szklanki śmietanki 18%
- 1 kostka rosołowa
- sól i pieprz
- grzanki
Sposób przygotowania:
1. Pietruszkę, marchew, ziemniaki, cebulę oczyszczamy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, aż puszczą wodę. Połowę pieczarek dodajemy pod koniec gotowania warzyw, a drugą część odstawiamy.
3. Warzywa z pieczarkami miksujemy, następnie stawiamy ponownie na palnik, przyprawiamy i dodajemy śmietankę.
4. Zupę nalewamy do miseczek, podajemy z grzankami i pozostawionymi pieczarkami.
- 1 cebula
- 1 marchew
- 2 ziemniaki
- 30 dag pieczarek
- 1 korzeń pietruszki
- 1/4 szklanki śmietanki 18%
- 1 kostka rosołowa
- sól i pieprz
- grzanki
Sposób przygotowania:
1. Pietruszkę, marchew, ziemniaki, cebulę oczyszczamy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, aż puszczą wodę. Połowę pieczarek dodajemy pod koniec gotowania warzyw, a drugą część odstawiamy.
3. Warzywa z pieczarkami miksujemy, następnie stawiamy ponownie na palnik, przyprawiamy i dodajemy śmietankę.
4. Zupę nalewamy do miseczek, podajemy z grzankami i pozostawionymi pieczarkami.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz