środa, 3 sierpnia 2011
Dżem jabłkowy z granatem
Składniki:
- 2 kg antonówek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 kg cukru
- 1 owoc granatu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki, zalewamy je 1/2 szklanki wody i smażymy do miękkości. Następnie miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier, cynamon i gotujemy jeszcze ok. 15 min.
2. Dżem przekładamy do słoików, na zmianę z ziarenkami granatu (w słoiczkach powinny być widoczne ok. 2 paski czerwonego granatu).
3. Słoiki zakręcamy i gotujemy je ok. 10 min.
- 2 kg antonówek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 kg cukru
- 1 owoc granatu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki, zalewamy je 1/2 szklanki wody i smażymy do miękkości. Następnie miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier, cynamon i gotujemy jeszcze ok. 15 min.
2. Dżem przekładamy do słoików, na zmianę z ziarenkami granatu (w słoiczkach powinny być widoczne ok. 2 paski czerwonego granatu).
3. Słoiki zakręcamy i gotujemy je ok. 10 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
To ja poproszę jeden słoiczek na spróbowanie ;)
Pozdrawiam!
fajnie wygląda! i to cieniowanie kolorów... ech skubnęłabym słoiczek :D
Prześlij komentarz