piątek, 22 lipca 2011
Dżem śliwkowo-jabłkowy
Składniki:
- 1kg obranych jabłek
- 1kg wypestkowanych śliwek
- 40dag cukru
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Wypestkowane śliwki wraz z jabłkami wrzucamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i wszystko dusimy do konsystencji dżemu, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon, cukier i jeszcze chwile gotujemy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoików, kładziemy do góry dnem lub chwile zagotowujemy.
- 1kg obranych jabłek
- 1kg wypestkowanych śliwek
- 40dag cukru
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Wypestkowane śliwki wraz z jabłkami wrzucamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i wszystko dusimy do konsystencji dżemu, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon, cukier i jeszcze chwile gotujemy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoików, kładziemy do góry dnem lub chwile zagotowujemy.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
pyszny duet! idealny na zimowe popołudnia :)
Właśnie korzystam z przepisu , pierwsze doznania smakowe " rewelacja "
Prześlij komentarz