czwartek, 21 lipca 2011
Potrawka drobiowa z ryżem
Składniki:
- 2 torebki ryżu błyskawicznego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 filety drobiowe
- 1 mała puszka groszku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 300 ml śmietany 18%
- sól, pieprz, vegeta
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając do wody kurkumę.
2. Mięso kroimy w kawałki obsmażamy na patelni, następnie prószymy w mące. Zalewamy śmietaną, przyprawiamy. Odsączamy groszek i dodajemy do mięsa, gdy sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Podajemy z ryżem.
- 2 torebki ryżu błyskawicznego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 filety drobiowe
- 1 mała puszka groszku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 300 ml śmietany 18%
- sól, pieprz, vegeta
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając do wody kurkumę.
2. Mięso kroimy w kawałki obsmażamy na patelni, następnie prószymy w mące. Zalewamy śmietaną, przyprawiamy. Odsączamy groszek i dodajemy do mięsa, gdy sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Podajemy z ryżem.
Etykiety:
Dania z drobiu,
Ryż
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
lubię taki ryż w żółtym kolorze:-)
ale apetyczne kolory :)
Pysznie wyglada! A ryz z kurkuma uwielbiam.
Prześlij komentarz