środa, 25 listopada 2015
Recenzja książek "Kuchnia włoska" oraz "Ciasta i desery"- gotowanie krok po kroku
Książki pt. "Kuchnia włoska" Laury Zavan oraz "Ciasta i desery" Marianny Magnier-Moreno
są serią książek kucharskich, które zawierają wiele wskazówek,
w jak prosty i szybki sposób można przygotować niebanalne dania.
Efektowne fotografie i jasne instrukcje, przedstawiające kolejne etapy przygotowywanych wypieków, deserów, czy dań głównych ułatwią każdemu pracę w kuchni, dając samą przyjemność i poczucie zadowolenia.
W książce "Kuchnia włoska" można znaleźć nie tylko przepisy na dania z makaronami w roli głównej, ale także na przekąski do aperitifu, na dania mięsne i rybne, czy na desery. Przepisy zostały tak skonstruowane, by czytelnik, nawet ten stykający się pierwszy raz z gotowaniem, potrafił przygotować od podstaw chociażby prosty sos, czy pesto do makaronu.
Wydanie "Ciasta i desery" to nie tylko zbiór przepisów na ciasta, czy desery, ale także dokładne instrukcje dodatków, takich jak kremy, musy, które można wykorzystać do przyrządzania innych, ulubionych słodkości. Zawarte w książce porady autorki i podpowiedzi mistrzów cukiernictwa sprawiają, że zwykłe przygotowywanie wypieków stanie się dla każdego sztuką kulinarną.
Polecam zasięgnąć do lektury, by odnaleźć nowe kulinarne inspiracje!
Książki można znaleźć na stronie wydawnictwa: www.rm.com.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz