czwartek, 27 sierpnia 2015
Łosoś w orzeźwiającym sosie
Składniki:
- ok. 250g świeżego łososia
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
*na sos
- 1 mały jogurt grecki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 świeży ogórek
- 4 rzodkiewki
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, oprószamy go solą i pieprzem.
2. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy jogurt grecki, koperek, mieszamy przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Na rozgrzanej oliwie smażymy z każdej strony łososia, aż się lekko zrumieni, wykładamy na papierowy ręcznik. Gotowego łososia podajemy z jogurtowym sosem, z ziemniakami i świeżą sałatą.
- ok. 250g świeżego łososia
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
*na sos
- 1 mały jogurt grecki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 świeży ogórek
- 4 rzodkiewki
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, oprószamy go solą i pieprzem.
2. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy jogurt grecki, koperek, mieszamy przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Na rozgrzanej oliwie smażymy z każdej strony łososia, aż się lekko zrumieni, wykładamy na papierowy ręcznik. Gotowego łososia podajemy z jogurtowym sosem, z ziemniakami i świeżą sałatą.
Etykiety:
Ryby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz