wtorek, 23 czerwca 2015
Pęczak z botwinką
Składniki:
- 1 pęczek botwinki
- 1/2 szklanki kaszy pęczak
- 1 por
- ok. 300ml warzywnego bulionu
- 1/2 szklanki białego wina wytrawnego
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. W garnku na oleju podprażamy pęczak i pokrojony por, następnie zalewamy winem, po chwili bulionem.
2. Po 10 min. dodajemy pokrojoną na drobno botwinkę i gotujemy do miękkości wszystkich składników. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:shootandfood
- 1 pęczek botwinki
- 1/2 szklanki kaszy pęczak
- 1 por
- ok. 300ml warzywnego bulionu
- 1/2 szklanki białego wina wytrawnego
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. W garnku na oleju podprażamy pęczak i pokrojony por, następnie zalewamy winem, po chwili bulionem.
2. Po 10 min. dodajemy pokrojoną na drobno botwinkę i gotujemy do miękkości wszystkich składników. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:shootandfood
Etykiety:
Kasza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
U mnie wczoraj gościł podobny obiad :) Smacznie i zdrowo :)
Takie proste i takie pyszne!
Prześlij komentarz