sobota, 2 maja 2015

Kasza gryczana z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Składniki:
- 100g kaszy gryczanej
- kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju
- 2 łyżki oleju z pomidorów
- ok. 100g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- szczypta suszonego oregano
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- ser feta do posypania

Sposób przygotowania:
1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, gotową odsączamy, studzimy.
2. Na suchej patelni prażymy słonecznik, następnie dodajemy olej i posiekany czosnek oraz cebulę. Po kilku minut dodajemy pozostałe składniki, czyli kaszę, pokrojone pomidory, posiekaną natkę pietruszki i liście szpinaku.
3. Gdy szpinak zmięknie przyprawiamy całość oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Gotowe danie wykładamy na talerze, posypujemy pokruszoną fetą.
Inspiracja:kwestiasmaku

1 komentarze:

Foodmania pisze...

świetny pomysł na kaszę, nie dość, że pełen smaku to jeszcze pożywny i zdrowy :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne