poniedziałek, 20 kwietnia 2015
Roladki z szynki w galarecie
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 opakowanie śmietankowego serka, np. kanapkowy
- tarty chrzan
- sól i pieprz
- 2-3 ogórki kiszone
- 4 kawałki papryki marynowanej
- ok. 8 plasterków szynki
- 0,5 litra bulionu
- 3 łyżeczki żelatyny
- opcjonalnie jajka przepiórcze
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. W gorącym i dobrze doprawionym bulionie rozpuszczamy żelatynę, studzimy.
2. Obrane jajka kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chrzanem.
3. Każdy plaster szynki smarujemy jajecznym farszem, zawijamy w rulony (podwijając jeden z końców pod spód). Na talerzu układamy roladki z szynki oraz pokrojone ogórki i paprykę. Opcjonalnie można dodać ugotowane jajka przepiórcze i natkę pietruszki.
4. Całość zalewamy lekko tężejącym bulionem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 opakowanie śmietankowego serka, np. kanapkowy
- tarty chrzan
- sól i pieprz
- 2-3 ogórki kiszone
- 4 kawałki papryki marynowanej
- ok. 8 plasterków szynki
- 0,5 litra bulionu
- 3 łyżeczki żelatyny
- opcjonalnie jajka przepiórcze
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. W gorącym i dobrze doprawionym bulionie rozpuszczamy żelatynę, studzimy.
2. Obrane jajka kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chrzanem.
3. Każdy plaster szynki smarujemy jajecznym farszem, zawijamy w rulony (podwijając jeden z końców pod spód). Na talerzu układamy roladki z szynki oraz pokrojone ogórki i paprykę. Opcjonalnie można dodać ugotowane jajka przepiórcze i natkę pietruszki.
4. Całość zalewamy lekko tężejącym bulionem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz