niedziela, 26 kwietnia 2015
Pasta warzywno-jajeczna
Składniki:
- 2 ugotowane jajka
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 świeżego ogórka
- 1 miękkie awokado
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy, warzywa kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo jajka również drobno kroimy.
2. Obrane awokado rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
Inspiracja:fitjestgit
- 2 ugotowane jajka
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 świeżego ogórka
- 1 miękkie awokado
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy, warzywa kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo jajka również drobno kroimy.
2. Obrane awokado rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
Inspiracja:fitjestgit
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
super pasta do pieczywa!
Taka pasta pasuje na śniadanie, przekąskę czy kolację. Pycha !
Wygląda przepysznie, podejrzewam że w połączeniu ze świeżym pieczywem musi to być po prostu miazga! :)
Prześlij komentarz