czwartek, 26 marca 2015
Pasta z groszku i fety
Składniki:
- 1 szklanka mrożonego groszku
- ok. 150g sera feta
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Groszek gotujemy, aż będziemy miękki, odsączamy.
2. Natkę pietruszki i czosnek drobno siekamy.
3. W blenderze miksujemy groszek z pokrojonym serem, czosnkiem, pietruszką, oliwą. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
- 1 szklanka mrożonego groszku
- ok. 150g sera feta
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Groszek gotujemy, aż będziemy miękki, odsączamy.
2. Natkę pietruszki i czosnek drobno siekamy.
3. W blenderze miksujemy groszek z pokrojonym serem, czosnkiem, pietruszką, oliwą. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
7 komentarze:
Super pomysł na pastę. Spróbuję :)
kanapki z taką pastą na pewno sa pyszne!
bardzo mi sie podoba taka pasta:)
świetne:)
Robiłam taką niedawno. Smaczna i zdrowa :)
Uwielbiam kanapki z różnego rodzaju pastami - świetny pomysł. Mam pytanie jak długo taka pasta po zrobieniu może stać? - tzn. w lodówce tak, żeby się nie popsuła. Bo myślę, żeby tego więcej po prostu zrobić :)
Moja stała tydzień w lodówce i nic jej się nie stało.
Prześlij komentarz