niedziela, 16 listopada 2014
Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i sera
Składniki:
*na ciasto
- 1 i 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
*na nadzienie
- 100g kaszy gryczanej
- 200g zmielonego twarogu
- 1 cebula
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- sól i pieprz
- oliwa
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta zaczynamy od zmiksowania jajek z mlekiem, oliwą, mąką i szczyptą soli.
2. Kaszę gotujemy na sypko, studzimy. Następnie mieszamy ją z twarogiem, jajkiem, z posiekaną i podsmażoną cebulą, śmietaną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy cienkie naleśniki. Każdy smarujemy farszem z kaszy, zawijamy w rulony, związujemy szczypiorkiem i podsmażamy, aby były lekko chrupkie i jajko w farszu się ścieło.
*na ciasto
- 1 i 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
*na nadzienie
- 100g kaszy gryczanej
- 200g zmielonego twarogu
- 1 cebula
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- sól i pieprz
- oliwa
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta zaczynamy od zmiksowania jajek z mlekiem, oliwą, mąką i szczyptą soli.
2. Kaszę gotujemy na sypko, studzimy. Następnie mieszamy ją z twarogiem, jajkiem, z posiekaną i podsmażoną cebulą, śmietaną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy cienkie naleśniki. Każdy smarujemy farszem z kaszy, zawijamy w rulony, związujemy szczypiorkiem i podsmażamy, aby były lekko chrupkie i jajko w farszu się ścieło.
Etykiety:
Naleśniki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
wyglądają bardzo zachęcająco:)
pyszny pomysł:)
Prześlij komentarz