wtorek, 4 listopada 2014
Kolorowa fasolka z mięsem mielonym
Składniki:
- 1/2kg kolorowej fasolki (namoczonej przez noc)
- 1 duża cebula
- 100g wędzonego boczku
- 500g przecieru pomidorowego
- 400g mięsa mielonego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/3 łyżeczki chili
- sól i pieprz
- suszone oregano
Sposób przygotowania:
1. Fasolę, która moczyła się całą noc, przesypujemy do garnka, jeśli jest potrzeba dolewamy wodę do wysokości fasoli i gotujemy ok. 1,5godz.
2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni, dodajemy posiekaną cebulę, chwilę smażymy, na końcu wrzucamy mięso mielone i pozostawiamy na ogniu, aż nie będzie surowe. Zawartość patelni przekładamy do fasoli, wsypujemy przyprawy, cukier, wlewamy koncentrat i gotujemy ok. 30 min., do momentu, gdy fasolka będzie całkowicie miękka. Podajemy ze świeżym pieczywem.
- 1/2kg kolorowej fasolki (namoczonej przez noc)
- 1 duża cebula
- 100g wędzonego boczku
- 500g przecieru pomidorowego
- 400g mięsa mielonego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/3 łyżeczki chili
- sól i pieprz
- suszone oregano
Sposób przygotowania:
1. Fasolę, która moczyła się całą noc, przesypujemy do garnka, jeśli jest potrzeba dolewamy wodę do wysokości fasoli i gotujemy ok. 1,5godz.
2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni, dodajemy posiekaną cebulę, chwilę smażymy, na końcu wrzucamy mięso mielone i pozostawiamy na ogniu, aż nie będzie surowe. Zawartość patelni przekładamy do fasoli, wsypujemy przyprawy, cukier, wlewamy koncentrat i gotujemy ok. 30 min., do momentu, gdy fasolka będzie całkowicie miękka. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
konkretne danie na jesień:)
Dziękuję za świetny pomysł na jutrzejszy obiad! :):)
Prześlij komentarz