wtorek, 8 lipca 2014
Zupa rybna
Składniki:
- 2 marchewki
- 3 filety z dorsza bez ości i skóry
- 1 czerwona papryka
- 2 dojrzałe pomidory
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 korzeń pietruszki
- ziele angielskie
- sól i pieprz
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
1. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki, pomidory (wcześniej należy je sparzyć) obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę, ziele angielskie i wcześniej przygotowane pozostałe warzywa. Zalewamy ok. 1,5 litrem wody, gotujemy 10 min.
2. Do zupy dodajemy oczyszczoną i pokrojoną rybę, dalej gotujemy do miękkości wszystkich składników, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można posypać świeżą bazylią.
- 2 marchewki
- 3 filety z dorsza bez ości i skóry
- 1 czerwona papryka
- 2 dojrzałe pomidory
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 korzeń pietruszki
- ziele angielskie
- sól i pieprz
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
1. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki, pomidory (wcześniej należy je sparzyć) obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę, ziele angielskie i wcześniej przygotowane pozostałe warzywa. Zalewamy ok. 1,5 litrem wody, gotujemy 10 min.
2. Do zupy dodajemy oczyszczoną i pokrojoną rybę, dalej gotujemy do miękkości wszystkich składników, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można posypać świeżą bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz