niedziela, 27 lipca 2014
Puszysty omlet z borówkami
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- 3/4 szklanki borówek
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy żółtka i mąkę.
2. Na patelni rozpuszczamy masło, zmniejszamy ogień, wylewamy ciasto na omlet i smażymy ok. 3-4 min., na złoty kolor. Gotowy omlet wykładamy na talerz.
3. Borówki myjemy i chwilę podgrzewamy w rondelku, aby zmiękły i puściły trochę soku. Owoce wykładamy na połowę omletu, który składamy na pół, posypujemy cukrem pudrem.
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- 3/4 szklanki borówek
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy żółtka i mąkę.
2. Na patelni rozpuszczamy masło, zmniejszamy ogień, wylewamy ciasto na omlet i smażymy ok. 3-4 min., na złoty kolor. Gotowy omlet wykładamy na talerz.
3. Borówki myjemy i chwilę podgrzewamy w rondelku, aby zmiękły i puściły trochę soku. Owoce wykładamy na połowę omletu, który składamy na pół, posypujemy cukrem pudrem.
Etykiety:
Naleśniki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Pyszny omlecik :)
Cudowny, jutro idę po borówki :)
Super wygląda ten omlet! ; )
Świetnie Ci wyszedł!
Śniadanie idealne :)
Prześlij komentarz