niedziela, 27 lipca 2014

Puszysty omlet z borówkami

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- 3/4 szklanki borówek
- cukier puder

Sposób przygotowania:
1. Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy żółtka i mąkę.
2. Na patelni rozpuszczamy masło, zmniejszamy ogień, wylewamy ciasto na omlet i smażymy ok. 3-4 min., na złoty kolor. Gotowy omlet wykładamy na talerz.
3. Borówki myjemy i chwilę podgrzewamy w rondelku, aby zmiękły i puściły trochę soku. Owoce wykładamy na połowę omletu, który składamy na pół, posypujemy cukrem pudrem.


4 komentarze:

Ervisha pisze...

Pyszny omlecik :)

Kasia pisze...

Cudowny, jutro idę po borówki :)

Martha pisze...

Super wygląda ten omlet! ; )
Świetnie Ci wyszedł!

wedelka pisze...

Śniadanie idealne :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne