środa, 16 lipca 2014
Kanapka z pastą oliwkową
Składniki:
- 1szklanka zielonych oliwek
- 1/4 szklanki startego parmezanu
- 1/4 szklanki jogurtu greckiego
- 150g ricotty
- 1 ząbek czosnku
- salami
- pomidor
- pieprz
- rukola
- bagietki
Sposób przygotowania:
1. Oliwki miksujemy w blenderze z parmezanem, ricottą, czosnkiem i jogurtem, przyprawiamy pieprzem.
2. Pieczywo rozkrawamy, smarujemy oliwkową pastą, na jedną część kładziemy rukolę, salami, plasterki pomidora, można jeszcze przyprawić pieprzem i przykrywamy drugą częścią.
- 1szklanka zielonych oliwek
- 1/4 szklanki startego parmezanu
- 1/4 szklanki jogurtu greckiego
- 150g ricotty
- 1 ząbek czosnku
- salami
- pomidor
- pieprz
- rukola
- bagietki
Sposób przygotowania:
1. Oliwki miksujemy w blenderze z parmezanem, ricottą, czosnkiem i jogurtem, przyprawiamy pieprzem.
2. Pieczywo rozkrawamy, smarujemy oliwkową pastą, na jedną część kładziemy rukolę, salami, plasterki pomidora, można jeszcze przyprawić pieprzem i przykrywamy drugą częścią.
Etykiety:
Kanapki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Czy oliwki mają być takie ze słoiczka? Bo innych chyba nie da się dostać nigdzie u nas?? :)
Tak, ze słoika bez pestek :)
Prześlij komentarz