piątek, 18 lipca 2014
Makaron z bobem i bazylią
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanego i obranego bobu
- 2 garści świeżej bazylii
- 2 łyżki soku z cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- makaron tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Jedną szklankę ugotowanego i obranego bobu miksujemy w blenderze z bazylią, sokiem z cytryny i oliwą (wlewamy tyle oliwy, aby uzyskać konsystencje pesto). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i mieszamy z przygotowaną pastą. Wykładamy na talerze, dodajemy pozostały bób, posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
- 1,5 szklanki ugotowanego i obranego bobu
- 2 garści świeżej bazylii
- 2 łyżki soku z cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- makaron tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Jedną szklankę ugotowanego i obranego bobu miksujemy w blenderze z bazylią, sokiem z cytryny i oliwą (wlewamy tyle oliwy, aby uzyskać konsystencje pesto). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i mieszamy z przygotowaną pastą. Wykładamy na talerze, dodajemy pozostały bób, posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Bobu w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)
Prześlij komentarz