piątek, 23 maja 2014
Ziemniaczana z pesto i makaronem
Składniki:
- 2 marchewki
- 40dag obranych ziemniaków
- kawałek boczku
- 1 cebula
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki bulionu
- 150ml słodkiej śmietany 18%
- bazyliowe pesto
- olej
- 10dag makaronu
- sól i pieprz
- parmezan
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
2. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojony boczek. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki oraz ziemniaki, smażymy 5 min. Zalewamy bulionem oraz mlekiem i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Zaprawiamy śmietaną, doprawiamy kilkoma łyżkami pesto, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem, można posypać parmezanem.
- 2 marchewki
- 40dag obranych ziemniaków
- kawałek boczku
- 1 cebula
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki bulionu
- 150ml słodkiej śmietany 18%
- bazyliowe pesto
- olej
- 10dag makaronu
- sól i pieprz
- parmezan
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
2. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojony boczek. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki oraz ziemniaki, smażymy 5 min. Zalewamy bulionem oraz mlekiem i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Zaprawiamy śmietaną, doprawiamy kilkoma łyżkami pesto, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem, można posypać parmezanem.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
wygląda smacznie:)
Ostatnio mam smaka na pesto, więc zupka do wypróbowania :)
Prześlij komentarz