środa, 21 maja 2014
Makaron z zielonym pesto
Składniki:
- 4 łodygi zielonych szparagów
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku + do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ziaren słonecznika + do dekoracji
- 3 łyżki parmezanu
- 100ml oliwy
- sól i pieprz
- makaron
- pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy i gotujemy z groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli szpinak, szparagi, zielony groszek, czosnek, parmezan, oliwę, słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z pomidorkami.
Inspiracja:buszujacawkuchni
- 4 łodygi zielonych szparagów
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku + do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ziaren słonecznika + do dekoracji
- 3 łyżki parmezanu
- 100ml oliwy
- sól i pieprz
- makaron
- pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy i gotujemy z groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli szpinak, szparagi, zielony groszek, czosnek, parmezan, oliwę, słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z pomidorkami.
Inspiracja:buszujacawkuchni
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Bardzo smaczne połączenie
Groszek i słonecznik to jedne z moich ulubionych dodatków do makaronu, przepyszny pomysł na obiad:)
Zainspirowałaś mnie tym zielonym wiosennym daniem:)
Prześlij komentarz