sobota, 3 maja 2014
Kurczak w cieście kokosowym
Składniki:
- 2 duże filety z kurczaka
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 100g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżki cukru
- sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy jajka z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i ok. 1/2 łyżeczki soli.
2. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w większą kostkę. Kawałki mięsa maczamy w przygotowanym cieście i smażymy na dużej ilości rozgrzanego oleju, na średnim ogniu, z każdej strony na rumiano i tak by kurczak nie był surowy. Gotowe mięso wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- 2 duże filety z kurczaka
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 100g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżki cukru
- sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy jajka z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i ok. 1/2 łyżeczki soli.
2. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w większą kostkę. Kawałki mięsa maczamy w przygotowanym cieście i smażymy na dużej ilości rozgrzanego oleju, na średnim ogniu, z każdej strony na rumiano i tak by kurczak nie był surowy. Gotowe mięso wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
kurczak i kokos, muszę wypróbować kiedyś to połączenie, smacznie się prezentuje :)
czesto robię go u siebie.
jest pyszny.
ciekawy pomysł na panierkę:)
super pomysł na pewno wypróbuję
Prześlij komentarz