sobota, 3 maja 2014

Kurczak w cieście kokosowym

Składniki:
- 2 duże filety z kurczaka
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 100g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżki cukru
- sól
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy jajka z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i ok. 1/2 łyżeczki soli.
2. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w większą kostkę. Kawałki mięsa maczamy w przygotowanym cieście i smażymy na dużej ilości rozgrzanego oleju, na średnim ogniu, z każdej strony na rumiano i tak by kurczak nie był surowy. Gotowe mięso wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.


4 komentarze:

Asia pisze...

kurczak i kokos, muszę wypróbować kiedyś to połączenie, smacznie się prezentuje :)

www.natalia-i-jej-świat.pl pisze...

czesto robię go u siebie.
jest pyszny.

Unknown pisze...

ciekawy pomysł na panierkę:)

kasiekw pisze...

super pomysł na pewno wypróbuję

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne