niedziela, 8 grudnia 2013
"Sekrety szefa kuchni"-recenzja
Książka "Sekrety szefa kuchni" pod wydawnictwem RW nie jest typową książką kucharską. Co ją wyróżnia? A mianowicie to, że oprócz przepisów zawiera porady jak kroić i obierać, żeby potrawy były jeszcze smaczniejsze i bardziej zjawiskowe.
Możemy w niej znaleźć dokładny opis doboru noży do przygotowania potraw, ciekawe informacje, które ułatwią pracę w kuchni, m.in. jak kroić cebulę bez łez, jak przechowywać produkty, by były dłużej świeże :)
Książka jest starannie wydana, bogata w szczegółowe i jasne instrukcje z fotografiami kolejnych cięć. Przepisy są nieskomplikowane, a jednocześnie bardzo efektowne. Książkę polecam szczególnie dla amatorów, którzy chcą wgłębić się w tajniki kuchni, ułatwiając sobie pracę w przygotowaniu dań i zachwycając bliskich swoimy umiejętnościami.
Szczegółowe informacje o książce:
*liczba stron 128, oprawa twarda
*pod redakcją Marty Dobrowolskiej-Kierył
*Wydawnictwo RM, rok 2013 www.rm.com.pl
*Spis treści:
Wstęp
Kroimy warzywa
Kroimy owoce, grzyby, zioła
Kroimy drób i mięso
Kroimy ryby
Gotuj z nami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
świetna książka szczególnie dla osób rozpoczynających swą przygodę z kuchnią :)
Prześlij komentarz