środa, 16 października 2013

Malinowe krążki

Składniki:
*na ciasto
- 15 dag masła
- 20 dag mąki pszennej
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 żółtko
*dodatkowo
- 250g sera ricotta
- 3/4 szklanki śmietany 30%
- 4 łyżeczki płynnego miodu
- 1,5 szklanki malin
- cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce ok. 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (grubość ok. 0,5cm.) i wycinamy kółka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach, gotowe studzimy.
2. Połowę malin miksujemy z serem i miodem. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno śmietanę, mieszamy. Połowę ciasteczek smarujemy masą malinową, na to kładziemy pozostałe ciastka i smarujemy ponownie masą, ozdabiamy pozostawionymi malinami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

1 komentarze:

wenus-lifestyle pisze...

Zrobiłaś mi ogromną ochotę na takie ciacha XD

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne