piątek, 6 września 2013
Kotlety mielone z nadzieniem szpinakowym
Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 1 op. mrożonego szpinaku w liściach
- 2 łyżki serka topionego śmietankowego
- sól i pieprz
- płatki owsiane
- 1 duże jajko
- 3 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
1. Szpinak odparowujemy na patelni, następnie dodajemy serek, smażymy aż się roztopi, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Do miski wkładamy mięso, jajko, bułkę tartą, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na dłoni kładziemy łyżkę mięsa, robimy wgłębienie, nakładamy szpinakowy farsz, przykrywamy drugą łyżką mięsa, formujemy kotleciki, by nie było widać farszu, na końcu obtaczamy w płatkach owsianych. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.
4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- 500g mięsa mielonego
- 1 op. mrożonego szpinaku w liściach
- 2 łyżki serka topionego śmietankowego
- sól i pieprz
- płatki owsiane
- 1 duże jajko
- 3 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
1. Szpinak odparowujemy na patelni, następnie dodajemy serek, smażymy aż się roztopi, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Do miski wkładamy mięso, jajko, bułkę tartą, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na dłoni kładziemy łyżkę mięsa, robimy wgłębienie, nakładamy szpinakowy farsz, przykrywamy drugą łyżką mięsa, formujemy kotleciki, by nie było widać farszu, na końcu obtaczamy w płatkach owsianych. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.
4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz