niedziela, 25 sierpnia 2013
Zupa śliwkowa
Składniki:
- 3/4 kg śliwek węgierek
- 1 łyżeczka cynamonu
- cukier
- 1/2 op. makaronu rurki
- 100ml śmietany słodkiej 12%
- 1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Śliwki pozbawiamy pestek wkładamy do garnka, zalewamy ok. 1,5 litrem wody i gotujemy 35 min. Następnie ściągamy z palnika, miksujemy, dodajemy cynamon, cukier według uznania. Zupę zabielamy śmietaną z mąką, zagotowujemy.
2. Do zupy dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, całość chwilę gotujemy. Przed podaniem można dodatkowo posypać cynamonem.
- 3/4 kg śliwek węgierek
- 1 łyżeczka cynamonu
- cukier
- 1/2 op. makaronu rurki
- 100ml śmietany słodkiej 12%
- 1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Śliwki pozbawiamy pestek wkładamy do garnka, zalewamy ok. 1,5 litrem wody i gotujemy 35 min. Następnie ściągamy z palnika, miksujemy, dodajemy cynamon, cukier według uznania. Zupę zabielamy śmietaną z mąką, zagotowujemy.
2. Do zupy dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, całość chwilę gotujemy. Przed podaniem można dodatkowo posypać cynamonem.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz