czwartek, 20 czerwca 2013
Kulki bananowo-ryżowe
Składniki:
-3 banany
- 1 szklanka płatków ryżowych
- 1,5 szklanki mleka
- wiórki kokosowe
- 2 łyżki brązowego cukru
*dodatkowo
- roztopiona czekolada
- płatki migdałowe
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki i cukier, dalej gotujemy aż płatki zmiękną (a płyn nie całkiem zostanie wchłonięty). Lekko studzimy.
2. Banany obieramy, kroimy w grubsze plasterki i obtaczamy w ugotowanych płatkach, następnie w wiórkach. Gotowe kulki smażymy w garnku z olejem. Po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Później przekładamy na talerz, można polać roztopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.
-3 banany
- 1 szklanka płatków ryżowych
- 1,5 szklanki mleka
- wiórki kokosowe
- 2 łyżki brązowego cukru
*dodatkowo
- roztopiona czekolada
- płatki migdałowe
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki i cukier, dalej gotujemy aż płatki zmiękną (a płyn nie całkiem zostanie wchłonięty). Lekko studzimy.
2. Banany obieramy, kroimy w grubsze plasterki i obtaczamy w ugotowanych płatkach, następnie w wiórkach. Gotowe kulki smażymy w garnku z olejem. Po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Później przekładamy na talerz, można polać roztopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz