czwartek, 20 czerwca 2013

Kulki bananowo-ryżowe

Składniki:
-3 banany
- 1 szklanka płatków ryżowych
- 1,5 szklanki mleka
- wiórki kokosowe
- 2 łyżki brązowego cukru
*dodatkowo
- roztopiona czekolada
- płatki migdałowe
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki i cukier, dalej gotujemy aż płatki zmiękną (a płyn nie całkiem zostanie wchłonięty). Lekko studzimy.
2. Banany obieramy, kroimy w grubsze plasterki i obtaczamy w ugotowanych płatkach, następnie w wiórkach. Gotowe kulki smażymy w garnku z olejem. Po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Później przekładamy na talerz, można polać roztopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne