sobota, 27 kwietnia 2013
Chrupiące tortille z prażonymi jabłkami
Składniki:
- 2 duże jabłka
- 1 łyżka rodzynek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 pszenne średnie tortille
- 1 łyżka miodu
- 50g ciasteczek orzechowo-czekoladowych Belvita
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż powstanie konsystencja lekko dżemowatą. Pod koniec dodajemy miód, cynamon, rodzynki, mieszamy.
2. Gorące jabłka wykładamy na tortille, następnie posypujemy pokruszonymi ciastkami, zawijamy w ruloniki.
3. Każdy rulonik nakłuwamy wykałaczkami (4 wykałaczki na jeden rulonik), przecinamy nożem miedzy wykałaczkami, tak by powstały "ślimaczki". Gotowe układamy na talerzu, świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno.
- 2 duże jabłka
- 1 łyżka rodzynek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 pszenne średnie tortille
- 1 łyżka miodu
- 50g ciasteczek orzechowo-czekoladowych Belvita
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż powstanie konsystencja lekko dżemowatą. Pod koniec dodajemy miód, cynamon, rodzynki, mieszamy.
2. Gorące jabłka wykładamy na tortille, następnie posypujemy pokruszonymi ciastkami, zawijamy w ruloniki.
3. Każdy rulonik nakłuwamy wykałaczkami (4 wykałaczki na jeden rulonik), przecinamy nożem miedzy wykałaczkami, tak by powstały "ślimaczki". Gotowe układamy na talerzu, świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno.
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Ale świetna słodka przekąska ;) na małego słodyczowego głoda jak znalazł!
Ale genialne. Wyglądają super!:)
Prześlij komentarz