sobota, 27 kwietnia 2013

Chrupiące tortille z prażonymi jabłkami

Składniki:
- 2 duże jabłka
- 1 łyżka rodzynek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 pszenne średnie tortille
- 1 łyżka miodu
- 50g ciasteczek orzechowo-czekoladowych Belvita

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż powstanie konsystencja lekko dżemowatą. Pod koniec dodajemy miód, cynamon, rodzynki, mieszamy.
2. Gorące jabłka wykładamy na tortille, następnie posypujemy pokruszonymi ciastkami, zawijamy w ruloniki.
3. Każdy rulonik nakłuwamy wykałaczkami (4 wykałaczki na jeden rulonik), przecinamy nożem miedzy wykałaczkami, tak by powstały "ślimaczki". Gotowe układamy na talerzu, świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno.



2 komentarze:

Sylvia F. pisze...

Ale świetna słodka przekąska ;) na małego słodyczowego głoda jak znalazł!

Inspirowane Smakiem pisze...

Ale genialne. Wyglądają super!:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne