piątek, 22 marca 2013
Ryba w sosie musztardowym
Składniki:
- 300g dorsza bez skóry
- 200g śmietany 18%
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka koperku
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki serka topionego emmentaler
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Płaty ryby skrapiamy cytryną, przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na ok. 10 min. Następnie posypujemy posiekanym koperkiem i smażymy na maśle. Gotowe odkładamy na talerzyk (przykrywamy by nie wystygły).
2. Na patenie po rybach wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę, topiony serek, mieszamy, chwile gotujemy, aż sos zgęstnieje i będzie bez grudek.
3. Usmażoną rybę podajemy z sosem i ryżem (można dodatkowo posypać natką pietruszki).
- 300g dorsza bez skóry
- 200g śmietany 18%
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka koperku
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki serka topionego emmentaler
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Płaty ryby skrapiamy cytryną, przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na ok. 10 min. Następnie posypujemy posiekanym koperkiem i smażymy na maśle. Gotowe odkładamy na talerzyk (przykrywamy by nie wystygły).
2. Na patenie po rybach wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę, topiony serek, mieszamy, chwile gotujemy, aż sos zgęstnieje i będzie bez grudek.
3. Usmażoną rybę podajemy z sosem i ryżem (można dodatkowo posypać natką pietruszki).
Etykiety:
Ryby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Sprawdzone dziś, bardzo dobre:)
Ryba dobra, sos chujowy... i tyle w temacie
Prześlij komentarz